De bästa Black Friday rabatterna online för 2024

De bästa Black Friday rabatterbjudandena för 2024 hittar du utan tvekan på nätet. Ta på dig spenderarbyxorna redan nu och förbered dig för Black Friday shopping online. Bespara dig besväret att trängas i en timslång kö utanför gallerian bland andra rabatt-törstande shoppare. Den 29 november slår butikerna upp sina portar med årets bästa rea-priser vid varje hylla. Det är dagen då du kan köpa alla dina julklappar till pressade priser. Nätbutikerna brukar däremot tjuvstarta sin Black Friday rea, därför gäller det att du som konsument är förberedd. 
E-butikerna har insett värdet i att erbjuda rabattkoder på nätet under Black Friday till existerande och framtida kunder. Dessa kampanjkoder är ofta tillgängliga redan innan den 29 november. Hur hittar du rabattkoder inför 29 november? 

Hitta rabattkoder och förbered dig inför Black Friday

Ett första tips till dig som tänkt fynda julklappar, är att anmäla dig till Kampanjjakts nyhetsbrev. Då får du de allra senaste kampanjerbjudandena och rabattkoderna direkt till din e-mail utan att ängsligt behöva söka runt på nätet. Förutom att anmäla dig till nyhetsbrevet kan du också besöka butikers sociala medier för att se de senaste kampanjerna och erbjudandena. Reavaror brukar lyftas fram några dagar i förväg lagom till Black Friday. De mest populära reavarorna är elektronikprodukter vars originalpris kan verka dyrt, men under Black Friday är rena fyndet. 
Det gäller att vara på tårna (eller värma upp musarmen) när den mytomspunna fredagen drar igång. Ytterligare ett tips är att du bör spana in de kläder, skor, elektronikprylar, mobiler eller laptops som du är intresserad av att fynda till låga priser. Finns rätt sort av det du vill ha? Har du jämfört priser mellan olika butiker? Lägg på minnet var du hittar varan, ha butikens rabattkoder nära till hands och se till att vara beredd när Black Friday rean smäller.

Varför det är bättre att shoppa på nätet den 29 november

Den 29 november skickar e-butikerna ut rabattkoder och kampanjerbjudanden fortlöpande under dagens gång. Vissa erbjudanden gäller under en väldigt kort tid. Du har då större chans att klicka hem det du vill ha i lugn och ro medan du sitter vid datorn. Annars får du trängas och slåss med annat folk i butiken som vill åt samma varor som du vilat ögonen på. 
I USA där Black Friday är en betydligt äldre shoppingtradition än i Sverige har det de senaste 10 åren rapporterats om 7 dödsfall och 98 personskador till följd av våld som inträffat mellan ivriga shoppare. Var smart och undvik hetsen genom att ladda upp för Black Friday 2024 hemma vid datorn. 

Black Friday & Cyber Monday –  Julafton online i flera dagar

Black Friday är konsumentens dag, det vågar vi påstå. Flertalet butiker går plus minus noll under denna dag på mängder av sina varor. Vad de istället hoppas på är kunder som återvänder i framtiden för att shoppa mer. Du som kund sitter i förarsätet på Black Fredag medan butikerna knackar på rutan och pockar efter din uppmärksamhet att köpa just deras vara. 
Då e-handelsföretag hakat på trenden att rea ut sina varor den 29 november, är den ”officiella” online shopping dagen ändå Cyber Monday. Den inträffar måndagen efter Thanksgiving, i år den 2 november. Cyber Monday sker endast online och rabattkoder skickas ut frekvent även inför denna shoppingdag. Är du inte bekant med dagen, så har vi information om Cyber Monday rabatter och erbjudanden där du kan läsa på om allt du behöver veta inför den största online shoppingdagen på året.

Black Friday, ett gammalt fenomen i Sverige för att stanna.

Frasen Black Friday sägs ha myntats för första gången i shoppingsammanhang under början på 1960-talet i Philadelphia. Syftet var att beskriva den tunga och störande gång- och biltrafik som uppstod dagen efter Thanksgiving. Flera år senare när uttrycket blivit alltmer välkänt, är en populär förklaring att Black Friday representerar dagen på året då detaljhandeln börjar gå med vinst. Försäljningssiffrorna går från att vara röda (förlust) till att bli svarta (vinst).  
Som många andra amerikanska traditioner har vi i Sverige även börjat anammat Black Friday-fenomenet. 2013 var första året som uppståndelsen kring dagen på riktigt nådde oss i Norden. Nu tre år senare har butiker och e-handelsföretag insett fördelen i att rea bort stora delar av sina sortiment med förhoppningen att det ska generera fler kunder i framtiden. 
Black Friday infaller alltid fjärde fredagen i november, dagen efter den traditionella högtiden Thanksgiving. 2024 är 29 november det datum då butiker rear ut sina sortiment och pressar priserna hårdare än Mona Sahlin pressades när Toblerone-affären uppdagades. 
Sverige har alltid sneglat mot det stora landet i väst när det kommer till trender och fenomen. Black Friday är inget undantag. Trots att vi inte firar Thanksgiving, tar vi gärna efter trender där det finns pengar att spara och prylar att fynda. Black Friday är fredagen då startskottet för julhandeln på riktigt drar igång. Passa på att köpa alla dina julklappar den 29 november och spara dyrbara pengar och slipp julstressen.