Top flag
Logo
Hero

Driftigstipendiet från Kampanjjakt

Grattis till våra tre första vinnare!

 • • Sarangua Tsogtoo, Företagsekonomi på Stockholm Universitet
 • • Johanna Henriksson, Läkarprogrammet på Lunds Universitet
 • • Fabian Svensson Lundmark, Industridesign på Lunds Tekniska Högskola

Grattis till våra tre vinnare som alla förtjänar stipendiet. Vi vill också tacka alla som skickat in ansökningarna, vi fick in över 150 ansökningar totalt och önskar vi kunde dela ut stipendier till alla. Vi återkommer senare under året med nästa ansökningsperiod.

Trevlig sommar!Studenters ekonomi

Vi förstår att det ibland kan vara svårt att få ekonomin att gå ihop som student. Ibland behövs det, trots eventuella extrajobb, ett extra tillskott i kassan. Om du behöver låna pengar vill vi verkligen uppmana dig att göra det ansvarsfullt. Hos Expressen Låneguiden hittar du en genomgång av etablerade långivare som är testade och seriösa. Tänk alltid på att inte låna mer än vad du behöver och vad du har råd att betala tillbaka. Läs alla villkor noga innan du godkänner ett lån.Vi söker driftiga studenter!

Vi delar ut Driftigstipendiet till 3 stipendiater per termin á 21 000 SEK. Totalt får 6 stipendiater dela på 126 000 SEK per år.

Är du en driftig person som har mer energi och idéer än du kan får utlopp för som student? Då kan du söka Driftigstipendiet. Vi delar ut stipendiet som en hjälp på vägen till dig som har drivkraften att förverkliga dina drömmar och visioner men saknar resurser som student.

- Du har en idé om hur man löser ett socialt problem men har inte tid och pengar för att komma igång?
- Du vill lägga mer tid på studierna men ditt deltidsarbete tar för mycket av din tid?
- Du kanske redan har kommit igång med ett projekt? Men du har inte tid att fortsätta eftersom du måste jobba deltid vid sidan av studierna?
- Du har flera idéer och drömmar men behöver vårt stöd för att komma igång?

Ansök

Tre enkla steg för att ansöka:

1

Ladda ner och fyll i formuläret

För att kunna behandla din ansökan och betala ut pengar till dig behöver vi ett komplett ifyllt formulär.
2

Gör en video eller skriv en text

Visa med en video (max 1 min) eller en text (max 1000 ord) varför Driftigstipendiet tillsammans med din drivkraft kan göra skillnad. Om du väljer att göra en video så kan du t ex ladda upp den på YouTube eller Vimeo, men glöm inte att fylla i länken till videon i formuläret. En eventuell video behöver inte vara redigerad, en enkel mobilvideo räcker gott och väl.
3

Maila in din ansökan

Maila din ansökan till driftigstipende@kampanjjakt.se. Se till att skicka in din ansökan innan 31/3 - 2018.

En komplett ansökan ska innehålla:

 • Ifyllt formulär
 • Video eller text med motivering.

 • Lycka till!

  FAQ

  Vanliga frågor om Driftigstipendiet.

  Är jag kvalificerad?

  För att betraktas som giltig sökande för Driftigstipendiet måste du ha aktiv studierätt på ett universitet eller högskola i Sverige. Du måste också skicka in en komplett ansökan enligt ovanstående krav.

  Vem vinner?

  Jurryn tittar i första hand på om du är en driftig person som vill åstakomma något, stort som smått, och som har en koppling till dina studier. Det kan vara allt från engagemnag i studentföreningen till dina framtidsplaner inom yrkeslivet.

  Hur utses vinnarna?

  En jurry bedömmer bidragen och utser vinnarna. Jurryns beslut kan inte överklagas.

  Hur betalas pengarna ut?

  Hela summan betalas ut på en gång. Pengarna sätts in på ditt konto efter att du fått besked om att du tilldelats stipendiet. Du kommer få en förfrågan om bank och kontonummer där du vill att pengarna sätts in.

  Kan jag skicka in flera ansökningar?

  Nej. Ansökan är kopplat till dig som person och att skicka in flera ansökningar öka inte chansen till att få stipendiet.

  Kan jag söka fler terminer?

  Ja, förutsatt att du inte någon gång tidigare erhållit stipendiet. Vi vill hjälpa så många som möjligt så har du en gång erhållit stipendiet kan du inte längre kvallificera dig för att vara med.

  Om jag erhållit stipendiet en gång, kan jag söka igen?

  Nej, eftersom vi vill ge så många som möjligt chansen.

  Kostar det att söka stipendiet?

  Nej, det är helt kostnadsfritt.